fbpx

Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
  /  EMS Floor   /  Aplicarea vopselei epoxidice pentru pardoseli: proceduri și execuție
Sistem- vopsitorie epoxidica in strat subtire - Sibiu - EMS Floor Group

Aplicarea vopselei epoxidice pentru pardoseli: proceduri și execuție

Aplicarea vopselei epoxidice se axează pe o aplicare simplă și rapidă ce crește rezistența în timp a lucrării. În acest sens, aplicarea vopselei epoxidice este o soluție eficientă în numeroase domenii de activitate.

Stratul subțire folosit în obținerea pardoselii se mai numește și peliculogen deoarece constă într-o peliculă cu grosimea de până în 1 mm.

Astfel, de la spații de producție, la depozite sau chiar scări, se pot amenaja pardoselile de tip vopsitorie epoxidică. Faptul că este cel mai simplu sistem sintetic îl face să fie și ușor de întreținut, iar aplicarea, mai puțin costisitoare.

De ce să alegi vopseaua epoxidică pentru pardoseli în spațiile tale? Descoperă în cele ce urmează avantajele ei, precum și metodele de aplicare.

Ce e de făcut înainte de aplicarea vopselei epoxidice

În primul rând, trebuie reținut faptul că scopul principal al pardoselii cu vopsea epoxidică nu este unul estetic când se folosește în industrie. Asta înseamnă că finisajul este ales în funcție de nevoile locației în care se aplică. Rezultatul poate fi:

 1. neted;
 2. antiderapant.

Pentru a obține o acoperire uniformă și pentru a se maximiza avantajele vopselei epoxidice, este nevoie de pregătirea temeinică a terenului.

Iată care sunt etapele premergătoare aplicării pardoselii de tip vopsitorie epoxidică:

 • în cazul în care vopseaua se va aplica peste pardoseli vechi/existente, trebuie verificat ca totul să fie foarte bine nivelat. Dacă există deja un strat de vopsea veche, el trebuie curățat. De asemenea, trebuie acordată o atenție suplimentară imperfecțiunilor. Adică, în situația în care se observă fisuri sau crăpături, ele trebuie acoperite și nivelate;
 • suprafața care urmează să fie vopsită se pregătește prin șlefuire sau sablare pentru a facilita aderența rășinii pe stratul suport. Apoi, suprafața rezultată se aspiră cu ajutorul unui aparat profesional. O echipă de experți în pardoseli epoxidice care se ocupă de astfel de lucrări se asigură întotdeauna că nu rămân în urmă resturi care să afecteze aplicarea.

După ce totul este pregătit, se trece la pasul următor: aplicarea propriu-zisă.

Proceduri în aplicarea vopselei epoxidice

La fel ca în cazul aplicării vopselei normale, este nevoie de un strat de amorsă care să asigure o prindere mai bună a rășinii epoxidice de suprafața ce urmează a fi amenajată.

Pentru acest tip de pardoseală se folosește amorsă epoxidică, cu denumirea comună de grund.

 • Execuția acestui pas se face simplu. Se amestecă bine substanța premergătoare vopselei și se aplică pe suprafețe precum betonul, în două straturi, folosind un trafalet sau cu o racletă. Modalitatea de aplicare se stabilește în funcție de consum

Practic, prin această etapă este eliminat riscul apariției bulelor de aer, iar aderența vopselei pe suprafața dorită crește semnificativ. Astfel, te bucuri de pardoseli sintetice durabile.

În ceea ce privește vopseaua în sine, sunt 3 pași principali de urmat în procedura de aplicare:

 1. Se amestecă întăritorul și rășina, cele două substanțe care alcătuiesc acest sistem sintetic de pardoseli;
 2. Se aplică primul strat de vopsea și se lasă să se usuce;
 3. Abia după un interval de timp (care este de obicei menționat pe ambalajul produselor folosite) se aplică și al doilea strat, pentru uniformizare și umplere a eventualelor goluri apărute în primul strat. În total, cele două straturi măsoară până la maximum de 1.5 mm grosime.

În general, toate aceste instrucțiuni de aplicare sunt furnizate de producătorul materialelor folosite. De aceea, colaborarea cu o firmă specializată în pardoseli garantează lucrări profesionale. Asta deoarece experții cunosc bine detaliile de aplicare și respectă cu atenție fiecare pas.

Aplicarea rășinii epoxidice

Avantajele vopselei epoxidice

Vopseaua epoxidică este o soluție fiabilă pentru protejarea unor tipuri variate de pardoseli. Printre avantajele pe care le aduce, putem menționa:

 •         durata de viață îndelungată;
 •         estompează apariția prafului;
 •         rezistență ridicată la trafic intens, uzură zilnică, șocuri mecanice, sau substanțe chimice care deteriorează alte tipuri de pardoseli;
 • asigură un mediu de lucru igienic și ușor de întreținut;
 • prezintă duritatea ridicată;
 • asigură acoperirea uniformă.

Aplicarea vopselei epoxidice este o opțiune potrivită pentru pereți, garaje, subsoluri, parcări, scări dar și pentru pardoseli din spații de producție sau depozitare. Ea oferă un aspect plăcut, care, datorită calității materialelor, se conservă pentru o lungă perioadă de timp. Așadar, investiția este cu amortizare rapidă.

În portofoliul EMS Floor Group se regăsesc numeroase proiecte executate cu vopsea epoxidică. Experiența acumulată de echipa noastră i-a convins pe clienții noștri să revină de fiecare dată când au nevoie de reînnoirea pardoselilor sau demararea de noi proiecte.

Dacă îți dorești ca procedura de aplicare a vopselei epoxidice să fie una sigură, realizată în manieră profesională, te așteptăm în pagina de contact, unde ne poți spune mai multe despre proiectul tău.