Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
  /  EMS Floor   /  Ce pardoseli se utilizează în industria farmaceutică

Ce pardoseli se utilizează în industria farmaceutică

Când discutăm de pardoselile pentru industria farmaceutică, trebuie menționat că această industrie necesită îndeplinirea unor condiții speciale. Printre acestea regăsim igiena și siguranța produselor pe care oamenii le vor folosi pentru însănătoșire.

Un sistem potrivit de pardoseli va proteja atât personalul, cât și produsele, oferind în același timp și durabilitate. În această industrie nu există loc de erori sau alegeri greșite, iar investiția trebuie să fie una care oferă performanță în timp, aspect pe care îl vom prezenta mai detaliat în acest articol.

Tocmai pentru că deciziile privind aplicarea pardoselii trebuie făcute într-un mod calculat, ți-am pregătit câteva informații ce te vor ghida în alegerea sistemului potrivit de pardoseli pentru industria farmaceutică.

Aplicarea pardoselilor în industria farmaceutică

Pardoselile epoxidice sunt recomandate spațiilor comerciale și celor industriale, motivul fiind crearea unui mediu sigur și igienic.

Pentru început, pentru aplicarea pardoselilor, este necesară pregătirea zonei de aplicare, pregătirea se face prin mijloace mecanice în funcție de tipul pardoselii prin acoperirea și nivelarea eventualelor crăpături sau găuri din stratul suport. Pasul următor este aplicarea aplicarea amorsei epoxidice sau grundului epoxidic, material extrem de important ce ajută la fixarea pardoselii pe stratul suport.

Tipuri de pardoseli pentru industria farmaceutică

Pardoselile epoxidice recomandate industriei farmaceutice sunt de mai multe tipuri:

• Pardoseli epoxidice autonivelante
• Pardoseli epoxidice tip vopsitorii epoxidice
• Pardoseli epoxidice decorative cu cuart sau chips colorat
• Pardoseli poliuretanice autonivelante
• Pharmaterrazzo
• Pardoseli poliuretanice cu cuart sau chips colorat

Toate sistemele de pardoseli enumerate mai sus se pretează industriei farmaceutice, însă selectarea pardoselii potrivite trebuie să ia în calcul diferiți factori care sunt determinați în faza de proiect.

Tipuri de pardoseli pentru industria farmaceutică

Atât pardoselile epoxidice cât și cele poliuretanice sunt potrivite pentru spațiile din industria farmaceutică, dar pentru a alege cea mai bună variantă trebuie să se stabilească cu foarte mare precizie următoarele:

• Lista de substanțe chimice cu care pardoseala intră în contact
• Durabilitatea
• Temperaturile la care trebuie pardoselile să reziste
• Destinația spațiului în care se aplică pardoseala ( laboratoare farmaceutice, depozite farmaceutice, spații de producție, camere curate etc)
• Grosimea pardoselii
• Gradul de antiderapanță al pardoselii

Performanța în timp a pardoselilor aplicate în industria farmaceutică

Până acum, deții câteva informații privind tipurile de pardoseli potrivite pentru industria farmaceutică, dar rămâne de răspuns la întrebarea: Sunt pardoselile durabile? Cu siguranță că da. Noi îți oferim personalizată, iar cu o întreținere corectă, pardoseala va rezista peste garantat.

Costuri la aplicarea pardoselilor în industria farmaceutică

În termeni de costuri financiare, prețul exact depinde de specificul proiectului, deoarce se iau în calcul factori precum mărimea spațiului ori aspecte legate de finisaj. Costurile privind timpul se regăsesc într-un interval de câteva zile, însă aceste detalii devin mai clare după discuțiile cu specialiștii noștri.

 

Dacă ai nevoie de o ofertă, echipa EMS Floor Group îți stă la dispoziție în pagina de contact.