Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
  /  EMS Floor   /  Cum se aplică vopseaua epoxidică pentru pardoseli cu trafic greu
SISTEM – epoxidic PARKING AUCHAN LUXEMBOURG - EMS Floor Group

Cum se aplică vopseaua epoxidică pentru pardoseli cu trafic greu

Amenajarea pardoselilor se realizează prin operațiuni specifice fiecărui spațiu în vederea obținerii celor mai bune rezultate.

Pentru lucrări rezistente și investiții care se amortizează rapid ai nevoie de soluții tehnice moderne și de materiale care să te ajute să-ți desfășori activitatea fără întreruperi. Iar, din acest punct de vedere, vopseaua epoxidică este alegerea perfectă pentru suprafețe suport supuse la trafic greu sau intens.

Așadar, indiferent dacă proiectul tău este unul rezidențial ori industrial, pentru buna realizare a lucrărilor de aplicare a pardoselilor rezistente la trafic intens îți recomandăm o colaborare cu o firmă de specialitate.

În acest fel vei fi sigur că beneficiezi de toate avantajele vopselei epoxidice aplicate pe pardoseala în cauză.

De ce să alegi vopseaua epoxidică pentru pardoseli cu trafic greu

Vopseaua epoxidică are numeroase întrebuințări asigurând avantaje notabile în ceea ce privește amenajarea pardoselilor. Aceasta este un sistem pe bază de rășini sintetice, aspectul finisajului obținut fiind unul neted, lucios.

În ceea ce privește pardoselile supuse unui trafic greu și intens aceste avantaje se referă la aspecte precum:
• prelungește durata de viață a pardoselii;
• are o întreținere ușoară;
• scade cantitatea de praf de pe suprafața suport, praf care poate afecta în mod negativ atât activitatea angajaților cât și operarea utilajelor sau calitatea mărfii depozitate.

Vopseaua epoxidică, aplicată în mod corect, asigură, așadar, o pardoseală de înaltă calitate și performanță. Nu conține solvenți în compoziția sa, este rezistentă la agresiuni chimice și oferă variate grade de antiderapanță prin încorporarea de nisip cuarțos de diferite grosimi, aplicat între straturile de rășină.

În plus, vopseaua epoxidică pentru trafic greu este folosită cu succes ca strat rezistent pentru protecția pardoselii atunci când vorbim despre spații industriale, fabrici, depozite, camere utilitare și de depozitare.

Cum se aplică vopseaua epoxidică pe suprafața dorită

Așa cum poate ai înțeles deja, vopseaua epoxidică asigură avantaje notabile pentru amenajarea eficientă a pardoselilor supuse traficului intens sau greu. Însă, durabilitatea și performanța pardoselii se pot obține doar dacă vopseaua este aplicată în mod corect.

Hai să vedem care sunt principalii pași în aplicarea vopselei expoxidice pe suprafața dorită.

Pregătirea stratului suport

Încă de la început este bine să știi că vopseaua epoxidică se va aplica în straturi cu grosimi cuprinse între ±0.5 mm și  ±0.8 mm, cu un randament de aproximativ 500÷4000 m2/zi.

Tipuri de strat suport peste care se poate aplica sistemul de rășini:

  • beton nou cu umiditate de maximum 4%;
  • beton vechi;
  • mosaic;
  • beton vechi contaminat;
  • gresie;
  • rășină;
  • șapă de beton.

Vopsitoria în strat subțire se poate aplica peste orice tip de strat suport, însă în funcție de specificul acestuia se va alege modalitatea de pregătire. De exemplu, dacă pentru un beton nou sablarea sau șlefuirea poate fi suficientă, la un beton contaminat frezarea devine o procedură obligatorie în pregătirea stratului suport înainte de aplicarea vopselei epoxidice pentru trafic greu.

Tot înainte de aplicarea straturilor de rășină este necesară și sigilarea rosturilor și a eventualelor fisuri. Acest procedeu se realizează prin folosirea de rășină epoxidică în amestec cu agent tixotropic.

Aplicarea straturilor de vopsea epoxidică

  • Primul pas este cel al aplicării unui strat de amorsă pe bază de rășină epoxidică în amestec cu agregat fin.
  • După aplicarea amorsei se trece la aplicarea a două straturi de rășină epoxidică.
  • Desigur, după terminarea lucrărilor se vor elibera și curăța toate zonele la care s-a ales aplicarea vopselei. Suprafața se va preda curată, iar deșeurile rezultate vor fi îndepărtate.

Dacă alegi să colaborezi cu o firmă de specialitate, pentru lucrările aplicate vei primi și o garanție. De exemplu, serviciile EMS FLOOR în amenajarea pardoselilor oferă o garanție de 2 ani pentru aderență la stratul suport și de rezistență la abraziune.

Cum se întreține corect pardoseala cu vopsea epoxidică

Așa cum am menționat în introducerea articolului nostru, pardoselile amenajate cu vopsea epoxidică se întrețin ușor, fără prea mult efort. Cu toate acestea, întreținerea corectă se realizează mereu în concordanță cu recomandările furnizorului de materiale.

Fiecare lucrare este specifică și ține cont de tipul suprafeței. Așadar, și lucrările de întreținere pot varia – se vor folosi substanțe de curățare la care sistemele rezistă.

Pentru a avea pardoseli durabile este bine să apelezi la serviciile unei firme de specialitate. EMS FLOOR GROUP asigură atât materialele necesare precum și aplicarea propriu-zisă, la fața locului. Personalul specializat te va îndruma în ceea ce privește întreținerea ulterioară a suprafeței și îți va expune bunele practici de care să ții cont în desfășurarea activităților zilnice.

Costuri la amenajarea pardoselii și alte recomandări generale

Aplicarea de vopsea epoxidică în amenajarea de pardoseli pentru trafic greu și intens are costuri avantajoase. Rășina este unul dintre sistemele economice și durabile atunci când vorbim de protejarea suprafețelor suport, însă prețurile de amenajare depind de specificul spațiului care urmează să fie amenajat.

Astfel, pentru o cotație de preț îți recomandăm să intri în contact cu reprezentanții EMS FLOOR GROUP. Folosește formularul de contact, adresa de e-mail sau numărul de telefon și spune-ne mai multe despre proiectul tău.

Îți oferim consultanță și alegem împreună cele mai bune soluții tehnice care să-ți susțină activitatea.

Poți afla mai multe despre proiectele EMS FLOOR, precum și alte informații despre activitatea noastră.