Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
  /  EMS Hidro   /  De ce să utilizăm membranele bentonitice la hidroizolații fundații?

De ce să utilizăm membranele bentonitice la hidroizolații fundații?

Membranele bentonitice la hidroizolații / Pardoselile din industria alimentară / Pardoselile din industria alimentară / Membranele bentonitice la hidroizolații / Membranele bentonitice la hidroizolații

Orice sursă de apă care ajunge la structura unei construcții o fac pe aceasta să se degradeze într-un ritm alert.De aceea alegerea hidroziolațiilor corect într-un proiect prelungesc durata de viață a acestuia. Adițional, reduc până și riscul de apariție a mucegaiului, creând astfel un mediu mai sănătos pentru persoanele care locuiesc în aceste clădiri.

Hidroizolații fundațiii

Printre multidinea de sisteme care se utilizează la fundații se regăsesc și membranele bentonitice  care se pot utiliza inclusiv la fundațiile speciale.

Marele avantaj al acestui tip de hidroizolații este faptul că montajul se poate realiza și la temperaturi negative și chiar în condiții de umiditate în suport cum sunt betoanele proaspete, sau zonele pe care a plouat dar care nu prezintă băltiri de apă.

Astfel, timpii totali de execuție se pot scurta semnificativ, în avantajul beneficiarului. Acest fapt impactează pozitiv succesul proiectului, tocmai pentru că aplicarea hidrozilațiilor reprezintă o operațiune de mare importanță în orice tip de construcție, având în vedere că poate influența cursul întregii durate de execuție a proiectului.

Unde se pot utiliza membranele bentonitice?

Sistemele de hidroziolații de tip membrane bentonitice pot fi instalate între diverse elemente ale construcției și se pot instala atât pe verticală cât și pe orizontală, după cum urmează:

  • între două elemente din beton armat (între pereți mulați și diafragme și între piloți secanți și diafragme)
  • între un element din beton armat și pământ bine compactat
  • între un element din beton armat și un beton de egalizare sau un strat de piatră bine compactat.

Cum se instalează membranele bentonitice?

Instalarea sistemului de hidroizolații cu membrane bentonitice ce nu necesită echipamente speciale de montaj, iar  pe orizontală instalarea se poate realiza extrem de rapid, în timpi record, astfel o echipă de 4 aplicatori pot instala pînă la 1000 mp/zi.  La suprafețele verticale instalarea poate  avea durate mai îndelungate de timp fiind influențată de următoarele aspecte  – înalțimea peretului, deschiderea și tipul stratului suport.

 

Câteva proiecte realizate de EMS FLOOR GROUP

Echipele EMS FLOOR GROUP sunt specializate în aplicarea de sisteme hidroziolante cu membrane bentonitice și au o vastă experiență în aplicarea acestui sistem atât în plan orizontal cât și în plan vertical, depășind 10.000 mp aplicați.

Principalele proiecte în care această soluție a fost propusă și aplicată în timp record sunt ansamblele rezidențiale, unde atît radierul cât ți pereții mulați, piloții sau diafragmele au avut nevoie de instalare rapidă și în condiții meteo precare.

De scris care au fost ultimele tipuri de zone / proiecte unde EMS a folosit acest tip de hidroizolații.