fbpx

Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
  /  EMS Floor   /  Hidroizolații pentru fundații clădiri vechi sau ce să alegi pentru a uita de probleme
EMS Hydro - Membrana Bentonitica

Hidroizolații pentru fundații clădiri vechi sau ce să alegi pentru a uita de probleme

O clădire bine izolată pornește de la fundație. Dacă în etapa de construcție a acesteia nu au fost luate în calcul și posibilitățile de izolare împotriva infiltrațiilor de apă, atunci se poate apela la sisteme de hidroizolații ce se pot aplica la clădirile gata construite. În acest fel, apa este ținută departe de structura de rezistență a clădirii, prelungind astfel durata de viață a construcției.

Înainte de a începe procesul de izolare, trebuie să existe o etapă de analiză a spațiului pe care urmează să fie aplicate diversele materiale. În acest fel, se alege soluția potrivită pentru fiecare fundație în parte.

În articolul de astăzi ți-am explicat fiecare pas pentru realizarea hidroizolațiilor la fundațiile clădirilor vechi. De la avantaje, la ce material este adecvat în funcție de nevoile fiecărui proiect și până la metodele de aplicare.

Avantajele hidroizolațiilor aplicate la fundațiile clădirilor vechi

Pentru că ceea ce ține fiecare clădire în picioare este fundația, ea are nevoie de o atenție deosebită. Excesul de umiditate poate afecta în mod negativ structura de rezistență a oricărei construcții Întotdeauna hidroizolarea fundațiilor a constituit o atenție deosebită pentru specialiștii din construcții.

Ce se întâmplă, totuși cu o construcție veche, la care hidroizolațiile s-au degradat în timp? Este simplu, se aplică hidroizolații speciale pentru fundații. Iată cum își dovedesc ele utilitatea în timp:

  • protejează pereții de infiltrațiile de apă și daunele pe care acestea le pot produce;
  • prelungesc durata de viață a întregii construcții;
  • fac economie de resurse, deoarece întreținerea clădirii devine mai puțin costisitoare;
  • asigură un mediu igienic prin reducerea semnificativă a riscului de apariție a mucegaiului.

Odată aplicate pe fundația bine construită, materialele hidroizolatoare devin ca un scut care apără fundația de efectele neplăcute ale apei infiltrate în elementele de construcție. În continuare, vom vorbi despre posibilitățile de hidroizolare fiabile pentru fundațiile clădirilor vechi.

Hidroizolații potrivite pentru fundațiile clădirilor vechi

Când se are în vedere un proiect de hidroizolare pentru fundația unei clădiri vechi, trebuie să luați în calcul mai mulți factori precum vechimea fundației, tipul ei și suprafața care trebuie acoperită.

În principiu, există următoarele tipuri de hidroizolații adecvate pentru fundațiile vechi:

  • injectari și asanări;
  • membrane bentonitice;
  • lichide – pe bază de var hidraulic

Injectări și asanări

Clădirile vechi au nevoie de o prezervare atentă din toate punctele de vedere. Fundația este unul dintre elementele cele mai importante, așa că pentru a stopa infiltrațiile de apă, se folosesc hidroizolațiile de tip injectare sau asanare. Ele sunt eficiente atât pentru structurile din beton, cât și pentru cele din cărămidă.

În afară de protecția împotriva infiltrațiilor, aceste tipuri de izolație sunt utilizate și pentru faptul că scurtează timpul de uscare pentru pereții clădirii. În plus, materialele creează o magazie de săruri care conservă elementele de construcție în mod optim pentru o perioadă de cel puțin 25 de ani, motiv pentru care se pot utiliza cu succes la reparațiile clădirilor istorice.

Membranele bentonitice

Aceste membrane se pot monta între pereții din beton armat sau cărămidă și alte elemente din piatră sau pământ. Ele pot fi aplicate și pe orizontală, dar și pe verticală.

Hidroizolații lichide pe bază de var hidraulic

Aplicarea lor se face într-un strat subțire iar materialele pe care se pot aplica sunt diverse.  Acestea  izolează fundația de posibilele infiltrații chiar și când acestea sunt din piatră sau cărămidă.

Cum se aplică hidroizolațiile pentru fundațiile clădirilor vechi

O echipă de experți în hidroizolații știe cel mai bine care sunt etapele de urmat atunci când se dorește izolarea unei fundații vechi. În primul rând, se înlătură pământul din jurul clădirii și abia apoi începe aplicarea sau montarea materialelor speciale împotriva infiltrațiilor de apă.

Divizia de hidroizolații din cadrul EMS Floor Group se ocupă de proiecte atât pentru fundații vechi, cât și pentru clădiri noi. În portofoliul nostru pot fi studiate proiecte realizate cu materiale speciale pentru o izolare completă.

Intră în pagina de Contact și ia legătura cu echipa noastră pentru proiectul tău de hidroizolații. Alege soluții de viitor pentru clădirile tale.