Divizia EMS HYDRO SYSTEMS s-a alăturat grupului ca și o divizie de sine stătătoare în anul 2018, la EMS s-au realizat hidroizolații și în trecut prin diverși colaboratori, dar cei doi frați Claudiu și Marius BACIU, au decis să extindă aria de activitate a grupului, văzând în aceasta activitate de construcții un potențial neexploatat în piața de profil.
Diviza a prins contur prin echipa de început coordonată de Rareș BARB. Acesta a dezvoltat și implementat divizia de hidroizolații păstrând valorile și direcția primită de la Divizia Floor.
După 2 ani de la înființare echipa a ajuns la un efectiv de 25 de angajați și a executat toate tipurile de hidroizolații în peste 50 de proiecte. Proiectele realizate de Divizia Hydro depășesc și ele granițele României, acestea ajungând să execute hidroizolații și în Belgia și Luxemburg.
Hidroizolațiile sunt lucrări de etanșare care se execută pe suprafața unor elemente de construcții (fundații, ziduri, planșee, terase), pentru protecția acestora împotriva umezirii sau infiltrării apei în construcție.
Avem o soluție de hidroizolații pentru orice proiect, fie că este unul nou sau vechi.
La EMS executăm
- Hidroizolație fundații și structuri subterane
- Hidroizolație terase și (circulabile si necirculabile) sau hidroizolație acoperișuri
- Hidroizolație piscine și zone SPA
- Hidroizolație Poduri și viaducte
- Hidroizolație Băi, bucătării, balcoane în cadrul proiectelor
- Hidroizolație structuri hidraulice și rezervoare de apă
- Hidroizolație tuneluri
- Stoparea apei în subsoluri, sau alte zone ale construcțiilor survenite prin infiltrații. Stoparea apei se realizează prin injectări împotriva ascensiunii apei prin capilaritate
- Lucrari adiacente – Consolidări structurale cu materiale compozite (fibră de carbon, fibră de oțel, fibră de sticlă, fibră de bazalt, fibră de aramid)
Beneficiile hidroizolațiilor
- Protejează elementele de construcție de efectele negative ale infiltrării apei
- Prelungirea duratei de viată a construcțiilor
- Scad riscul creării mucegaiului și creează un spațiu sănătos
- Scad costurile de mentenanță ale construcției
Domenii de aplicare hidroizolații
- Case, blocuri și ansambluri rezidențiale
- Industrie
- Spitale, clinici, domeniul medical
- Spații de producție, depozitare și logistice
- Parcări
- Centre comerciale, mall-uri
- Office-uri
- Facilități sportive
- Piscine
- HORECA
- Poduri și viaducte
- Tuneluri
- Stații de tratare, filtrare și epurare
Proiecte hidroizolații
Stoparea apei cu hidroizolații de tip injectări
Apa se poate infiltra în subsol, mai ales la construcțiile cu fundații speciale, iar stoparea apei se poate realiza prin injectări.
Cu acest tip de sistem se poate realiza hidroizolația la fundații speciale, aici, apa din pânza freatică este aprope de structura de fundare – clădiri foarte înalte – office-uri, parking-uri, ansamble rezidențiale, centre comerciale, dar și la infiltrațiile apărute la construcțiile realizate în apă- baraje, tuneluri, poduri, stații de epurare.
Metodele de injectare se aleg în funcție de specificul fiecărui proiect și se realizează doar de echipe specializate cu echipamente caracteristice de injecție.
Materialele utilizate în hidroziolarea prin injectare pot fi pe bază de diverse tipuri răsini, geluri, mortare, soluții pe bază de ciment, acestea se aleg în funcție de specificul proiectului și de particularitățile depistate în teren.
Hidroizolații cu membrană bituminoasă la rece sau la cald
Membrana bituminoasă poate fi folosite cu rol de membrană de difuzie sau barieră de vapori. Aceasta, se poate utiliza la hidroizolația fundațiilor, hidroizolația acoperișurilor, hidroizolația teraselor, tunelurilor, balcoanelor, a podurilor, viaductelor și la exteriorul bazinelor și piscinelor.
Modalitatatea de instalare este în funcție de tipul membranei bituminoase, fie prin lipire la rece (membranele autoadezive) sau prin lipire cu flacără deschisă.
Hidroizolații cu membrane sintetice PVC/TPO
Membranele PVC/TPO se utilizează la hidroizolația acoperișurilor clădirilor industriale si marilor centre comerciale in sistem circulabil si necirculabil, în interiorul sau exteriorul tancurilor sau rezervoarelor cu apă curată.
Acestea se pot folosi atât pe suprafețe vericale cât și orizontale iar fixarea membranei PVC/TPO poate fi facută prin balastare sau fixare mecanică de suport. Marginile membranei PVC se fixează prin termosudare.
Hidroizolatiile cu membrană PVC/TPO se aleg in functie de tipul de fixare, acestea pot avea rezistenta la microorganisnme, sau la raze ultraviolete.
Hidroizolații cu injectari și asanari la clădiri istorice
Hidroizolațiile de tip injectare se utilizează pentru oprirea apei survenite din infiltrații prin capilaritate. Aceiați utilizare o au și lucrările de asanare, iar acestea se utilizează în general la cladiri vechi (istorice) cu zidarie din cărămidă plină dar și la clădiri noi cu elemente structurale din beton armat.
Acestea pot fi combinate și cu lucrări de hidroizolații specifice pe partea pozitivă sau negativă a pereților pe care se realizează lucrările de estompare a apei.
Scopul acestor sisteme este de a accelerarea uscarea pereților în masa lor. Totodată acest tip de hidroizolație stopează ascensiunea apei prin capilaritatea pereților și realizează o magazie de saruri pentru o perioadă de minim 25 ani.
Hidroizolații fundații cu membrane bentonitice
Membranele bentonitice se utilizează preponderent la hidroizolația fundațiilor atât la construcții noi cât și vechi, inclusiv la hidroizolarea fundațiilor speciale care prezintă presiune hidrostatica.
Acest tip de hidroizolație poate fi instalat între diverse elemente ale construcției:
1. între două elemente din beton armat (între pereți mulați și diafragme și între piloți secanți și diafragme).
2. între un element din BA și pământ bine compactat.
3. între un element din BA și un beton de egalizare sau un strat de piatră bine compactat.
Membranele bentonitice se pot aplica atât pe orizontală cât și pe verticală și se pot instala și la temperaturi negative și condiții de umiditate în suport (betoane proaspete). Zonele pe care se aplică nu trebuie să fie cu băltiri de apă.
Hidroizolații lichide realizate cu membrane lichide bituminoase, acrilice, PU
Hidroizolația lichidă poate fi – bituminoasă, acrilică sau poliuretanică.
Aceasta se poate aplica atât pe suprafețe orizontale cât și pe suprafețe verticale. Hidroziolațiile lichide pot fi acoperite cu alte straturi sau pot fi utilizate ca strat final.
Sistemele cu membrane lichide se pot utiliza pe post de:
- hidroizolație la acoperișurilor noi sau vechi;
- hidroziolație fundație;
- hidroizolație subsoluri;
- hidroizolație balcoane;
- hidroziolație terase.
Hidroizolații cu poliuree
Hidroizolațiile cu poliuree se pot aplica în toate domeniile de activitate și pe orice tip de suprafață. Preponderent hidroizolația cu poliuree se utilizează la:
- hidroziolația rezervoarelor de apa
- hidroziolația rezervoarelor de hidrocarburi
- hidroizolația podurilor
- hidroziolația teraselor
Acest tip de sistem este unul DE TOP. Un sistem extrem de rezistent la substanțe chimice și are timpul de întarire de 30 secunde.
Aplicarea poliureei se realizează mecanizat, cu echipament specific iar timpii de aplicare sunt extrem de reduși.
Acoperișuri verzi
Se montează mai multe straturi atât de difuzie cât și de hidroizolație cu protecție antirădăcină. Montajul sistemelor termoizolante – Termosisteme terase circulabile și necirculabile (EPS, XPS, VATA, PIR)
Categorii de lucrări adiacente hidroziolațiilor executate de divizi de hidroziolații
Montajul de termosisteme terase circulabile și necirculabile (EPS, XPS, VATA, PIR). Montaj sistem consolidare fibra carbon – se realizează la clădirile vechi sau noi care necesită o consolidare structurală. Cu acest tip de consolidare se poate interveni la orice tip de element structural. După realizarea lucrărilor de consolidare se aplică o protecție la foc.
Divizia EMS HYDRO SYSTEMS s-a alăturat grupului ca și o divizie de sine stătătoare în anul 2018, la EMS s-au realizat hidroizolații și în trecut prin diverși colaboratori, dar cei doi frați Claudiu și Marius BACIU, au decis să extindă aria de activitate a grupului, văzând în aceasta activitate de construcții un potențial neexploatat în piața de profil.
Diviza a prins contur prin echipa care a dezvoltat și implementat divizia de hidroizolații păstrând valorile și direcția primită de la Divizia Floor.
După 2 ani de la înființare echipa a ajuns la un efectiv de 25 de angajați și a executat toate tipurile de hidroizolații în peste 50 de proiecte. Proiectele realizate de Divizia Hydro depășesc și ele granițele României, acestea ajungând să execute hidroizolații și în Belgia și Luxemburg.
Hidroizolațiile sunt lucrări de etanșare care se execută pe suprafața unor elemente de construcții (fundații, ziduri, planșee, terase), pentru protecția acestora împotriva umezirii sau infiltrării apei în construcție.