fbpx
 • Engleză
 • Română

Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
Image Alt

Pardoseli poliuretanice

Poliuretanice

Pardoseli poliuretanice – Sistemele de pardoseli sintetice realizate cu materiale pe bază de rășini poliuretanice, care aplicate pe suporturi rigide într-unul sau mai multe straturi conferă rezistențe superioare termice,mecanice, chimice și fizice.

Pardoselile poliuretanice sunt reprezentate de sistemele de pardoseli sintetice realizate cu materiale pe bază de rășini poliuretanice, care aplicate pe suporturi rigide într-unul sau mai multe straturi conferă rezistențe superioare termice,mecanice, chimice și fizice.

Beneficiile pardoselilor poliuretanice

 • Sunt elastice, preiau microfisuri din stratul suport;
 • Sunt monolitice în totalitate: nu au rosturi/ îmbinări – dezvoltarea florei microbiene pe pardoseală este imposibilă, dacă se respectă igienizarea zilnică;
 • Sunt igienice;
 • Au tratamente speciale pentru utilizarea in industria alimentara;
 • Au rezistente termice exceptionale;
 • Sunt antiderapante: finisaj structurat, prin introducerea de particule de cuarț; (CA LA EPOXI)
 • Aplicabilitate peste pardoseli vechi, precum gresie sau mozaic;
 • Prezintă rezistență chimică mai ridicată decât la restul pardoselilor sintetice: în zonele cu agresiuni ridicate – inclusiv rezistență la iod, acizi, șocuri termice etc.;
 • Sunt ușor de curățat și de întreținut;
 • Au rezistență la razele UV;
 • Sunt estetice;

Domenii de aplicare

Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice autonivelante

Mortarul poliuretanic autonivelant este o pardoseală agrementată HACCP, durabilă și rezistentă la subtanțele care se utilizează în industria alimentară unde există necesitatea îndeplinirii unor standarde superioare de calitate, siguranță, curățenie și igienă.

Acesta se poate aplica în straturi de grosimi variabile (între 2 mm și 6 mm) și reprezintă soluția optimă pentru zone de fabricație, procesare și ambalare alimente.

Produsul se caracterizează printr-o aderență deosebită și un nivel ridicat de rezistență la șocuri mecanice, chimice și termice.

Mortarul poliuretanic autonivelant are o forță de aderență mai mare decât rezistența lacompresiune și smulgere pe care o are betonul, spre exemplu.
Particularitățile chimice, fizice și de compoziție ale acestui sistem îi aduc un loc de top în spațiile din domeniul agroalimentar. Dintre aceste particularități, amintim coeficientul de dilatare termică, similar cu cel al betonului, care permite mișcarea cu suportul în timpul unui ciclu termic normal. O altă caracteristică importantă este rezistența la intervale mari de temperatură (între -20 °C și +90 °C). În ceea ce privește finisajul, acesta prezintă o suprafață finală fină, netedă și mată.

Mortarul poliuretanic autpnivelant se utilizează în spații specifice industriei de prelucrare a peștelui și a cărnii, în domeniul procesării laptelui și a lactatelor, precum și în spații de prelucrare și procesare a băuturilor.

Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice presărate și sigilate

Sistemul de pardoseală sub formă de mortar autonivelant, presărat și sigilat este o pardoseală agrementată HACCP, durabilă și rezistentă la substanțele care se utilizează în industria alimentară unde există necesitatea îndeplinirii unor standarde superioare de calitate, siguranță, curățenie și igienă.

Acest tip de sistem are avantajul de a fi rezistent la intervale mari de temperatură, cu valori cuprinse între -20 °C și +90 °C. Produsul se caracterizează prin aderența deosebită la stratul-suport, precum și prin anduranța în condiții de aplicare de șocuri mecanice,termice și chimice.

Proprietățile antibacteriene și coeficientul de dilatare termică similar cu cel al betonului îl fac soluția ideală pentru spațiile cu trafic intens și cu nevoi specifice de rezistență la agenți chimici. Acest sistem de pardoseală poate fi aplicat pe beton turnat de 7-10 zile, după o pregătire prealabilă a suportului. Poate fi colorat în oricare dintre nuanțele disponibile, iar stratul aplicat are o grosime de 6-9 mm.

Mortar autonivelant presărat și sigilat se poate utiliza în spații din domeniul agroalimentar, precum: industria de prelucrare a cărnii, industria de prelucrare a peștelui, industria de procesare și prelucrare a laptelui, spațiile de prelucrare a băuturilor, dar și în industria chimică.

Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice cu adaos cimentos

Sistemul pe bază de mortar poliuretanic cu adaos cimentos este compatibil cu spațiile din industria agroalimentară care impun rezistențe la intervale foarte mari de temperatură, cu valori cuprinse între -40 °C și +120 °C.

Produsul se caracterizează prin aderența deosebită la stratul suport, precum și prin anduranța în condiții de șocuri mecanice și chimice. Proprietățile antibacteriene și coeficientul de dilatare termică similar cu cel al betonului îl fac soluția ideală de pardoseală a spațiilor cu trafic intens și cu nevoi specifice de rezistență la agenți chimici. Pardoseala din mortar poliuretanic poate fi aplicată pe beton turnat de 7-10 zile, după o pregătire prealabilă a suportului.

Suprafața finală are aspect texturat, datorat agregatelor din compoziție. De asemenea, aceasta prezintă o rezistență deosebită la factorii abrazivi, agenții chimici și deteriorările de natură mecanică. Stratul de pardoseală poate fi colorat în oricare dintre cele 8 nuanțe disponibile, iar stratul aplicat are o grosime de 6-12 mm. Acest aspect nu doar îi conferă o durată lungă de viață, ci îi și imprimă un grad sporit de funcționalitate și un aspect adecvat și plăcut.
Acest tip de pardoseală se aplică în spații specifice industriei de prelucrare a peștelui și a cărnii, în domeniul procesării laptelui și a lactatelor, precum și în spații de prelucrare și procesare a băuturilor.

Sistem poliuretanic pentru săli de sport

Pentru terenuri de handbal, tenis indoor, fotbal în sală, volei și bachet, sistemele de pardoseală sunt esențiale pentru crearea confortului necesar persoanelor care îl utilizează, dar trebuie și să îndeplinească anumite cerințe de ordin tehnic. Un sistem multi-strat reprezintă o opțiune firească, în acest sens, mai ales pentru că folosește, ca strat de bază, cauciucul.

Acest prim strat se fixează cu un adeziv puternic pe suprafața-suport. Urmează un strat intermediar, de închidere a porilor și două straturi poliuretanice.

Sistemul se sigilează, ulterior, cu un topcoat poliuretanic disponibil în mai multe variante de culoare. Tehnologia folosită pentru implementarea unui asemenea sistem de pardoseală asigură o rezistență mare la uzură și durabilitate.