Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
Image Alt

Pardoseli

Floor

Pardoseli sinteticeEMS FLOOR este motivul pentru care compania a luat naștere în 2010.

La început a activat cu un efectiv de 4 persoane, reușind în mai puțin de 10 ani să depășească 80 de angajați doar pe divizia de pardoseli sintetice. În toată acestă perioada a depășit 1 milion de metrii pătrați de pardoseli epoxidice și poliuretanice executate.

Divizia EMS FLOOR este motivul pentru care compania a luat naștere în 2010. La început a activat cu un efectiv de 4 persoane, reușind în mai puțin de 10 ani să depășească 80 de angajați doar pe divizia de pardoseli sintetice. În toată acestă perioada a depășit 1 milion de metrii pătrați de pardoseli epoxidice și poliuretanice executate.

EMS implementează sisteme de pardoseli pentru o varietate largă de spații – inclusiv din industria alimentară, spații comerciale, dar și pentru terenuri de sport, parcări, clinici, birouri. Preocuparea EMS Floor Group este ca toate acestea să fie realizate la cele mai înalte standarde de siguranță și sănătate, atât pentru beneficiarii clădirilor, cât și pentru clienții sau angajații lor, pentru mediu, în general.

Proiectele realizate de Ems Floor depășesc granițele României, acestea fiind locate în țări- precum: Belgia, Luxemburg, Olanda, Franța, Ungaria, Germania, Spania și chiar Nigeria.

Expertiza diviziei Floor începe cu oamenii care conduc compania, fiind ei înșiși practicieni în domeniu, profesioniști care au lucrat direct, cot la cot cu cei de la toate nivelurile de execuție Divizia de pardoseli este în prezent compusă din 80 angajaț dintre care 70 sunt aplicatori de pardoseli organizați în 12 echipe. Aceștia sunt mereu pregătiți și organizați de către project managerii care dețin o vastă experiență în construcții, în special în aplicarea de pardoseli epoxidice.

Proiecte

Proiecte

Pardoseli sintetice – EMS FLOOR este motivul pentru care compania a luat naștere în 2010.

La început a activat cu un efectiv de 4 persoane, reușind în mai puțin de 10 ani să depășească 80 de angajați doar pe divizia de pardoseli sintetice. În toată acestă perioada a depășit 1 milion de metrii pătrați de pardoseli epoxidice și poliuretanice executate.

Pardoseli epoxidice – Sisteme de pardoseli sintetice realizate cu materiale pe bază de rășini epoxidice.

Aplicate pe suporturi rigide în straturi multiple, conferă rezistențe superioare atât fizice, chimice și mecanice stratului suport pe care sunt aplicate.

Pardoselile epoxidice sunt sisteme de pardoseli sintetice realizate cu materiale pe bază de rășini epoxidice, care, aplicate pe suporturi rigide în straturi multiple, conferă rezistențe superioare atât fizice, chimice și mecanice stratului suport pe care sunt aplicate.

Beneficiile pardoselilor epoxidice

 • Sunt impermeabile: izolează complet suportul pe care sunt aplicate;
 • Sunt monolitice în totalitate: nu au rosturi/ îmbinări – dezvoltarea florei microbiene pe pardoseală este imposibilă, dacă se respectă igienizarea zilnică;
 • Sunt igienice;
 • Au proprietăți antipraf: reduc expunerea la factori alergenici;
 • Sunt antiderapante: finisaj structurat, prin introducerea de nisip cuarțos, agent tixotropic sau microsfere de sticle;
 • Aplicabilitate peste pardoseli vechi, precum gresie sau mozaic;
 • Prezintă rezistență chimică: în zonele cu agresiuni ridicate – inclusiv rezistență la iod, acizi etc.;
 • Sunt ușor de curățat și de întreținut;
 • Au rezistență la razele UV;
 • Sunt estetice și versatile.

Utilizarea

Industria alimentară

 • Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice presărate și sigilate
 • Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice cu adaos cimentos

Spitale, clinici, domeniul medical

 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli epoxidice de tip vopsitorie epoxidică
 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice decorative cu cuarț/chips colorat

Școli, unități de învățământ și instituții publice

 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice decorative cu cuarț/chips colorat
 • Pardoseli epoxidice tip vopsitorii epoxidice
 • Pardoseli poliuretanice sportive

Industrie farmaceutică

 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli epoxidice tip vopsitorii epoxidice
 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice decorative cu cuarț/chips colorat

Industria aeronautică

Pardoseli epoxidice tip vopsitorii epoxidice

Centre comerciale, mall-uri, cafenele

 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice decorative cu cuarț/chips colorat

Parcări

 • Sisteme multistrat cu rășini epoxidice/ poliuretanice

Spații de producție și depozitare

 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli epoxidice tip vopsitorii epoxidice

Industria automotive

 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli epoxidice autonivelante antistatice ESD
 • Pardoseli epoxidice tip vopsitorii epoxidice

Office-uri

 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice autonivelante
 • Pardoseli epoxidice/poliuretanice decorative cu cuarț/chips colorat
 • Pardoseli epoxidice/poliuertanice autonivelante

Domenii de aplicare

Pardoseli epoxidice de tip vopsitorie epoxidică

Pardoselile aplicate în strat subțire= peliculogene reprezintă cel mai simplist sistem de pardoseli sintetice. Aceste se aplică într-o peliculă de protecție cu o grosime ce variază între 0,35 mm și 1 mm.

Vopseaua epoxidică reprezintă o soluție viabilă care poate fi aplicată în orice tip de proiect: în spații de depozitare, scări, inclusiv în spații de producție usoară. Principalul motiv de alegere a acestui tip de pardoseală este întreținerea ușoară și un preț mai scăzut.

Acest tip de finisaj prelungește durata de viață a oricărei pardoseli, crește rezistența la trafic, la agenți chimici și crează un mediu de lucru mai curat și mai igienic.

Deși acest tip de sistem nu este unul de design, finisajul poate fi ales în funcție de destinație și se poate realiza cu foarte mare ușurință atât neted cât și antiderapant.

Pardoseli epoxidice/poliuretanice decorative cu cuarț/chips colorat

Sistemele pe bază de rășini epoxidice cu nisip cuarțos/ chipsuri colorate, pot fi utilizate în spitale, industria farmaceutică, birouri, spații de producție și depozitare.

Acest tip de sistem este atât unul de design cât și unul cu o rezistență foarte mare la trafic și la agenți chimici agresivi cum regăsim în industria farmaceutică. Sistemul are un grad mare de antiderapanță, dar în același timp este un sistem ușor de întreținut și estetic.

Acest sistem utilizează fie rășină epoxidică sau poliuretanică, tipul de rășină alegându-se în funcție de destinația spațiului.

Un asemenea sistem de pardoseală poate fi implementat în straturi de grosimi variabile, între 2 mm și 6 mm.

Pardoseli epoxidice autonivelante antistatice ESD

Pardoselile epoxidice autonivelante antistatice ESD se aplică după o procedură aparte. Rolul acestora este de crea o protecție suplimentară pentru oamenii și utilajele care îsi desfășoară activitatea în spațiile de producție componente electronice din industria automotive, aeronautică, medicală, etc. Toate materialele care compun un astfel de sistem au propretăți antistatice și aplicate corect formează un sistem conductiv în masă.

Pardoselile ESD necesită o atenție sporită atât în aplicare cât și în exploatare. Grosimea minimă de aplicare este de 2 mm iar consumurile de materiale utilizate trebuie respectate întocmai.

Ca orice altă pardoseală epoxidică acest tip de sistem are rezistență ridicată, durată de viată îndelungată, se întreține foarte ușor iar finisajul este unul neted.

Sisteme multistrat cu rășini epoxidice/ poliuretanice

Sistemele de pardoseli multistrat pot fi atât epoxidice cât și poliuretanice și se utilizează preponderent în parcări. În funcție de destinația spațiului, de traficul existent,de tipul parcării – interioare, exterioare, de gradul de antiderapanță necesar, de expunerea la agenți chimici, de rampe se recomandă un anume tip de sistem.

Scopul acestor pardoseli este de a oferi o durata de viață îndelungată pardoselii, de a absorbi șocurile, de a crea un mediu mai sănătos și prietenos. Gama de culori este mai redusă, în principal acestea sunt sub nuanțe de gri, dar se înviorează cu ajutorul marcajelor colorate.

Din punct de vedere al finisajului, acestea sunt mereu antiderapante iar gradul de antiderapanță poate să difere în funcție de destinația și locația parcării.

Pardoselile epoxidice autonivelante, se aplică prin turnare într-un strat cu o grosime de minimum 2 mm. Această pardoseală este realizată din rășină epoxidică, având un finisaj neted sau antiderapant în funcție de destinație. Aceste tipuri de sisteme se pot utiliza în spitale, clinici, industria farmaceutică,industria automotive, spații de producție și procesare. Sistemul epoxidic autonivelant este ideal pentru crearea unui ambient modern, dar și pentru menținerea unui mediu de lucru sănătos. Este o pardoseală continua, fără rosturi, antistatică și oferă plus valoare oricărui proiect prin rezistența pe care o are în exploatare, impermeabilitatea și întreținere usoară atât de importante în industrie.

Pardoseli poliuretanice

Pardoseli poliuretanice – Sistemele de pardoseli sintetice realizate cu materiale pe bază de rășini poliuretanice, care aplicate pe suporturi rigide într-unul sau mai multe straturi conferă rezistențe superioare termice,mecanice, chimice și fizice.

Pardoselile poliuretanice sunt reprezentate de sistemele de pardoseli sintetice realizate cu materiale pe bază de rășini poliuretanice, care aplicate pe suporturi rigide într-unul sau mai multe straturi conferă rezistențe superioare termice,mecanice, chimice și fizice.

Beneficiile pardoselilor poliuretanice

 • Sunt elastice, preiau microfisuri din stratul suport;
 • Sunt monolitice în totalitate: nu au rosturi/ îmbinări – dezvoltarea florei microbiene pe pardoseală este imposibilă, dacă se respectă igienizarea zilnică;
 • Sunt igienice;
 • Au tratamente speciale pentru utilizarea in industria alimentara;
 • Au rezistente termice exceptionale;
 • Sunt antiderapante: finisaj structurat, prin introducerea de particule de cuarț; (CA LA EPOXI)
 • Aplicabilitate peste pardoseli vechi, precum gresie sau mozaic;
 • Prezintă rezistență chimică mai ridicată decât la restul pardoselilor sintetice: în zonele cu agresiuni ridicate – inclusiv rezistență la iod, acizi, șocuri termice etc.;
 • Sunt ușor de curățat și de întreținut;
 • Au rezistență la razele UV;
 • Sunt estetice;

Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice autonivelante

Mortarul poliuretanic autonivelant este o pardoseală agrementată HACCP, durabilă și rezistentă la subtanțele care se utilizează în industria alimentară unde există necesitatea îndeplinirii unor standarde superioare de calitate, siguranță, curățenie și igienă.

Acesta se poate aplica în straturi de grosimi variabile (între 2 mm și 6 mm) și reprezintă soluția optimă pentru zone de fabricație, procesare și ambalare alimente.

Produsul se caracterizează printr-o aderență deosebită și un nivel ridicat de rezistență la șocuri mecanice, chimice și termice.

Mortarul poliuretanic autonivelant are o forță de aderență mai mare decât rezistența lacompresiune și smulgere pe care o are betonul, spre exemplu.
Particularitățile chimice, fizice și de compoziție ale acestui sistem îi aduc un loc de top în spațiile din domeniul agroalimentar. Dintre aceste particularități, amintim coeficientul de dilatare termică, similar cu cel al betonului, care permite mișcarea cu suportul în timpul unui ciclu termic normal. O altă caracteristică importantă este rezistența la intervale mari de temperatură (între -20 °C și +90 °C). În ceea ce privește finisajul, acesta prezintă o suprafață finală fină, netedă și mată.

Mortarul poliuretanic autpnivelant se utilizează în spații specifice industriei de prelucrare a peștelui și a cărnii, în domeniul procesării laptelui și a lactatelor, precum și în spații de prelucrare și procesare a băuturilor.

Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice presărate și sigilate

Sistemul de pardoseală sub formă de mortar autonivelant, presărat și sigilat este o pardoseală agrementată HACCP, durabilă și rezistentă la substanțele care se utilizează în industria alimentară unde există necesitatea îndeplinirii unor standarde superioare de calitate, siguranță, curățenie și igienă.

Acest tip de sistem are avantajul de a fi rezistent la intervale mari de temperatură, cu valori cuprinse între -20 °C și +90 °C. Produsul se caracterizează prin aderența deosebită la stratul-suport, precum și prin anduranța în condiții de aplicare de șocuri mecanice,termice și chimice.

Proprietățile antibacteriene și coeficientul de dilatare termică similar cu cel al betonului îl fac soluția ideală pentru spațiile cu trafic intens și cu nevoi specifice de rezistență la agenți chimici. Acest sistem de pardoseală poate fi aplicat pe beton turnat de 7-10 zile, după o pregătire prealabilă a suportului. Poate fi colorat în oricare dintre nuanțele disponibile, iar stratul aplicat are o grosime de 6-9 mm.

Mortar autonivelant presărat și sigilat se poate utiliza în spații din domeniul agroalimentar, precum: industria de prelucrare a cărnii, industria de prelucrare a peștelui, industria de procesare și prelucrare a laptelui, spațiile de prelucrare a băuturilor, dar și în industria chimică.

Pardoseli poliuretanice pe bază de mortare poliuretanice cu adaos cimentos

Sistemul pe bază de mortar poliuretanic cu adaos cimentos este compatibil cu spațiile din industria agroalimentară care impun rezistențe la intervale foarte mari de temperatură, cu valori cuprinse între -40 °C și +120 °C.

Produsul se caracterizează prin aderența deosebită la stratul suport, precum și prin anduranța în condiții de șocuri mecanice și chimice. Proprietățile antibacteriene și coeficientul de dilatare termică similar cu cel al betonului îl fac soluția ideală de pardoseală a spațiilor cu trafic intens și cu nevoi specifice de rezistență la agenți chimici. Pardoseala din mortar poliuretanic poate fi aplicată pe beton turnat de 7-10 zile, după o pregătire prealabilă a suportului.

Suprafața finală are aspect texturat, datorat agregatelor din compoziție. De asemenea, aceasta prezintă o rezistență deosebită la factorii abrazivi, agenții chimici și deteriorările de natură mecanică. Stratul de pardoseală poate fi colorat în oricare dintre cele 8 nuanțe disponibile, iar stratul aplicat are o grosime de 6-12 mm. Acest aspect nu doar îi conferă o durată lungă de viață, ci îi și imprimă un grad sporit de funcționalitate și un aspect adecvat și plăcut.
Acest tip de pardoseală se aplică în spații specifice industriei de prelucrare a peștelui și a cărnii, în domeniul procesării laptelui și a lactatelor, precum și în spații de prelucrare și procesare a băuturilor.

Sistem poliuretanic pentru săli de sport

Pentru terenuri de handbal, tenis indoor, fotbal în sală, volei și bachet, sistemele de pardoseală sunt esențiale pentru crearea confortului necesar persoanelor care îl utilizează, dar trebuie și să îndeplinească anumite cerințe de ordin tehnic. Un sistem multi-strat reprezintă o opțiune firească, în acest sens, mai ales pentru că folosește, ca strat de bază, cauciucul.

Acest prim strat se fixează cu un adeziv puternic pe suprafața-suport. Urmează un strat intermediar, de închidere a porilor și două straturi poliuretanice.

Sistemul se sigilează, ulterior, cu un topcoat poliuretanic disponibil în mai multe variante de culoare. Tehnologia folosită pentru implementarea unui asemenea sistem de pardoseală asigură o rezistență mare la uzură și durabilitate.