Info

EMS Group e o societate 100% românească care vine cu o experiență internațională de peste 10 ani în domeniul pardoselilor sintetice, câștigată în urma finalizării mai multor proiecte de anvergură în industrii diverse.

icon_widget_image LU-SÂ: 09:00-17:00 icon_widget_image Petru Maior nr.4, Turda, Cluj, România icon_widget_image +40 364 730 119 +40 372 253 910 icon_widget_image office@ems-floor.com
  /  EMS Floor   /  Pardoselile epoxidice: ce sunt și cum îți protejează angajații
Pardoselile epoxidice: ce sunt și cum îți protejează angajații

Pardoselile epoxidice: ce sunt și cum îți protejează angajații

Pardoselile epoxidice se obțin din materiale cu proprietăți superioare. Rășinile epoxidice sunt ideale pentru sistemele de pardoseli sintetice, datorită durabilității și rezistenței chimice, fizice și mecanice. Ele se aplică pe suporturi rigide, în mai multe straturi, pentru a asigura confortul și siguranța angajaților.

Un antreprenor de succes se gândește tot timpul la sustenabilitatea afacerii sale și la bunăstarea angajaților. Pardoselile epoxidice sunt răspunsul potrivit la nevoia crescută în ceea ce privește siguranța la locul de muncă. 

Prin ce metode reușesc să garanteze această siguranță?  

În articolul de astăzi descoperim beneficiile aplicării unui sistem de pardoseli epoxidice și domeniile de activitate în care el devine indispensabil.

Ce sunt pardoselile epoxidice ESD?

Pardoselile epoxidice ESD reprezintă un tip de sistem de pardoseli care facilitează într-un mod sigur procesul de descărcare electrostatică. Astfel, printr-un sistem permanent conductiv, persoanele și utilajele care lucrează în spații amenajate cu acest tip de pardoseală sunt protejate de orice risc.

De ce sunt importante pardoselile ESD?

La momentul descărcării statice nedorite, există inclusiv riscul de a pune în pericol persoanele care lucrează în aceste spații. Angajații pot suferi șocuri electrice, în timp ce manevrarea neconformă a utilajelor poate duce către apariția exploziilor. În mod practic, întreaga investiție de la spațiul de lucru este eficientizată și asigurată prin aplicarea sistemului de pardoseli epoxidice.

Iată care sunt avantajele utilizării pardoselilor ESD:

 • aspectul este unul plăcut și versatil pentru locații diferite, de la spitale, până la puncte de producție;
 • sunt rezistente la radiații, ceea ce le face adaptate la mediile din spitale;
 • se curăță cu ușurință, iar întreținerea lor este simplă și rapidă;
 • sunt impermeabile;
 • au rezistență chimică ridicată în fața substanțelor dure precum acizii;
 • reduc acumularea factorilor alergenici;
 • se pot aplica peste alte sisteme vechi de pardoseli precum gresia sau peste alte rășini;
 • faptul că sunt continue împiedică dezvoltarea florei microbiene.

Astfel, prin toate aceste proprietăți, pardoselile epoxidice ESD garantează un mediu sigur pentru angajații tăi, indiferent de specificul spațiului de lucru.

Unde se utilizează pardoselile epoxidice ESD?

Sistemele de pardoseli epoxidice ESD se utilizează preponderent în industria producătoare de componente electronice, în industria automotive dar se pot regăsi și în săli de operație sau camere curate din industria medicală.

În principiu, au aplicabilitate în:

 • spații producție componente automotive;
 • săli de operație;
 • industria farmaceutică;
 • camere de server;
 • industria automotive;
 • industria aeronautică.

Ce conține un sistem epoxidic ESD?

Sistemele de pardoseli ESD sunt compuse din multiple straturi de rășină, fiecare strat fiind extrem de important datorită componenței sale chimice. În fiecare rășină utilizată există particule conductive care constituie un sistem permanent conductiv. Pentru direcționarea energiei la locurile de descărcare, sistemului i se adaugă banda de cupru care direcționează acest proces.

Cum se montează pardoselile epoxidice

Pardoselile din rășină epoxidică sunt autonivelante. Ele se montează cu ajutorul utilajelor speciale, într-un strat cu o grosime minimă de 2 milimetri. Finisajul este unul neted, lucios sau antiderapant, în funcție de dorințele și nevoile fiecărui client. Pentru a obține aceste tipuri de finisaj, se folosește nisip cuarțos sau bile sferice de sticlă, care să schimbe consistența rășinei.

Astfel, obții o pardoseală continuă, fără rosturi. Echipa EMS Floor Group realizează montarea sistemului epoxidic. Asta pentru ca angajații tăi să fie complet protejați.

Cum se întrețin pardoselile epoxidice ESD?

Stratul de finisaj al pardoselilor epoxidice este unul neted, lucios și fără denivelări. Astfel, curățarea se poate realiza atât mecanizat, cât și manual, fie umed sau uscat. Substanțele care se pot utiliza pe acest tip de pardoseli cu regularitate se validează de către furnizorii de rășini și vin la pachet cu specificații de urmat.

Proiecte realizate de EMS cu pardoseli ESD

Pe parcursul celor 10 ani de activitate pe care EMS FLOOR GROUP îi are în aplicarea de pardoseli, sistemele ESD nu au lipsit din portofoliul nostru

S-au realizat peste 30 de proiecte cu suprafețe ce depășesc 50.000 mp, și anual clienții noștri revin pentru refacerea sau înnoirea suprafețelor vechi. 

Pentru proiecte cu pardoseli epoxidice, ne găsești oricând în pagina de contact. Oferă-le siguranță angajaților tăi cu sisteme de pardoseli moderne.